utorak, 2. lipnja 2020.

Genijalni trikovi koji će olakšati kućanske poslove

11 trikova koji će zauvijek promijeniti kako čistite kuću 

Tko kaže da čišćenje mora biti naporno i komplicirano? Ovi trikovi mogli bi vas uvjeriti u suprotno, i nemamo nikakve sumnje da ćete barem neke od njih početi primjenjivati sami kod kuće.

1. Lako i bezopasno pokupite staklo

Prestanite skupljati komadiće razbijenog stakla golim rukama. Uzmite komad kruha (što je zbijenije gustoće to bolje, najbolji je onaj za tost) i pritisnite ga na staklo kako biste pokupili i najsitnije komadiće.


2. Čišćenje vrućeg roštilja uz pomoć luka

Uzmite polovicu luka i trljajte je preko rešetke vrućeg roštilja koristeći vilicu. Tako ćete lako očistiti rešetku, a i ostaviti okus luka za iduću turu mesa za pečenje.3. Čišćenje blendera

Napunite blender toplom vodom i kapnite kap deterdženta za posuđe. Onda ga poklopite i upalite na par sekundi. Izbacite vodu u sudoper i isperite čistom.


4. Uklonite mrlje s tepiha
Korisno ako imate psa ili mačku. Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu u gustu pastu i njome prekrijte mrlje. Ostavite tako preko noći i onda samo usisajte idući dan. Uopće neće biti mrlje niti loših mirisa, bez puno truda.
5. Čišćenje stropnog ventilatora

Uzmite staru jastučnicu i navucite je na propeler ventilatora i samo nježno povucite, tako prašina neće padati sve naokolo, nego će ostati u jastučnici.


6. Obnovite kožni namještaj
Istrljajte ostarjeli kožni namještaj kremom za cipele iste boje. Koža će ponovo izgledati sjajno, a sitna oštećenja će nestati.


7. Čišćenje mašine za suđe

Očistite mašinu stavivši je prati (najkraći ciklus) na najvišu temperaturu sa samo šalicom alkoholnog octa na gornjoj polici. Zatim pospite malo sode bikarbone na dno perilice i ponovo je stavite prati (srednje dugački ciklus).


8. Očistite madrace

Ulijte malo vodke (ili čistog alkohola) u bočicu s poklopcem za sprejanje i njome lagano posprejajte madrac i ostavite da se osuši. Alkohol će ubiti bakterije koje izazivaju loš miris.


9. Najbolje rješenje za mrlje u kadi

Prerežite grejpfrut na pola i posipajte ga (i kadu) solju. Sada voćku upotrijebite kao spužvu i oribajte mrlje u kadi.


10. Riješite se vodenog obruča

Pokupite višak tekućine ručnikom, zatim ga osušite sušilom za kosu (na najjače) dok je još vlažno – i trebao bi nestati.


11. Najbolje rješenje za masne mrlje

Više nikada nemojte brinuti zbog masnih mrlji. Prekrijte mrlju običnom bijelom kredom. Pričekajte par minuta, zatim obrišite kredu vlažnom krpicom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.