petak, 25. travnja 2014.

Kako brzo osvježiti dom?

Umorni ste od minusa na vašim bankovnim karticama i ne želite gledati majstore po stanu. U nastavku slijedi nekoliko super ideja za sve koji žele brzo i jednostavno osvježiti svoj životni prostor.

Svježina i vedre boje donose dobro raspoloženje.
Male tegle sa cvijećem
Sigurno imate bezbroj teglica u vašem domu. Sobno cvijeće nudi se u različitim bojama i mnogim nijansama tako da ih je lako uklopiti u postojeće okruženje. Cvijeće ne treba da bude istih boja kao i zidovi.  Lončanice su dobar izbor.

Mini zavjese su pun pogodak
Ukoliko imate dilemu oko postavljanja zavjesa, probajte one koje neće potpuno prekriti prozor, a istovremeno će mu dati toplinu.

Bijela boja je odlično proljetno osvježenje
Bijela neće odudarati od boja koje trenutno imate u sobi, samo će ih osvežiti. Ako su boje uglavnom tople (smeđe, žute ili crvenkaste) upotrijebite 'kremastu' varijantu poput boje slonovače. Prevladavaju li hladnije nijanse (plave ili zelene) odlučite se za čistu bijelu boju.

Obojite vaše zidove
Zid u kojeg je najčešće gledate, onaj iza televizije ili ispred kreveta, obojite u pastelnu verziju trenutne boje u sobi. Tako ćete bez drastičnih promjena unijeti dodatno svjetlo u vaš životni prostor. Ako vam takva boja brzo dosadi, uvijek se možete vratiti na staru varijantu. Današnje su palete boja za zidove izuzetno raskošne i nisu mnogo skupe, tako da se slobodno možete igrati do mile volje.

Cvijetni uzorci unose radost u prostor
Napravite stolnjak ili jastuke sa cvijetnim uzorkom. Vaš životni prostor će dobiti jako veseo izgled.

Uklonite nepotrebne ukrase
Pogledajte prostor u kome živite. Činjenica je da se u njemu nalazi bezbroj nepotrebnih predmeta koji odvlače pažnju i skupljaju prašinu. Ostavite svega nekoliko ukrasa koji će doći do izražaja.

Obojeno staklo je popularno
Staklene i plastične predmete vrlo lako možete obojiti. Šarene predmete smjestite tamo gdje padaju sunčeve zrake. Prozirno staklo u koje ćete uliti tečnost u bojama je jednako efektno.


Šablone za crtanje možete pronaći u gotovo svakoj prodavnici. Oslobodite svoju maštu i dobro se zabavite. Kad vam šabloni više ne budu interesantni, kist u ruke u gotova stvar!
Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.