srijeda, 5. prosinca 2012.

Sirće u kuhinji


Ma koliko kiselo i oporo bilo, sirće je veoma korisno u domaćinstvu. Za vas smo napravili spisak 7 novih načina na koje možete da ga koristite u čišćenju i održavanju higijene u kući.

Najbolji prirodni saveznik svake domaćice je sirće. Uz pomoć njega možete čistiti sve u vašem domu


SUDOPERA
Dezinfikujte sudoperu i zamašćene odvode sirćetom. Za čarobnu smesu uzmite kašiku sode bikarbone i čašu zagrejanog sirćeta. Sipajte i sačekajte najmanje pet minuta da odstoji. Zatim pustite mlaz vrele vode.

KANTA ZA ĐUBRE
Napravite kockice leda od sirćeta. Zamrznite ih u frižideru neposredno pre korišćenja i njima istrljajte kantu. Isperite posle toga hladnom vodom i sve nečistoće će nestati.

FRIŽIDER
Da biste vratili sjaj vašem frižideru, uzmite alkoholno sirće, napravite koktel pola voda pola sirće i sa tom tečnošću operite zidove i police frižidera.

MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA
Mesečno makar jednom sipajte čašu sirćeta u praznu mašinu i uključite je da odradi ceo program. Tako ćete je potpuno sterilisati od nečistoća sa prljavih sudova.

RERNA
Rešite se masnoće u rerni tako što ćete direktno na zaprljane delove sipati koncentrat sirćeta. Posle 15 minuta obrišite nečistoću sunđerom.

NAOČARE
Da biste jasno videli kroz svoje dipotrijske naočare, uvijte ih u mekani peškir koji ste natopili sirćetom. Neka tako odstoje dok se peškir ne osuši, a zatim ih operite toplom vodom.

ČAJNIK
Da u čajniku više ne bi bilo potamnelih mrlja od kuvanja, sipajte do vrha sirće. Neka prokuva, a zatim ga samo isperite mlakom vodom.

Izvor:zena.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.