ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

Savjeti za svaki dan


* Kada krenete šivati iglom i koncem špricnite malo laka za kosu na vrh konca kako bi ga malo otvrdnuli i tako lakše „uveli“ u ušicu igle.


* Ako šaljete pozivnicu za zabavu u vašoj kući ljudima koji nikada nisu bili kod vas, dodajte i fotografiju kuće uz detaljne upute kako bi vas lakše pronašli.

* Kada odlučite rastaviti neku stvar ili uređaj kako biste ga popravili, fotografirajte svaki korak rastavljanja. Olakšat će vam ponovno sastavljanje i znat ćete gdje je točno što stajalo.

* Želite da vam med lakše iscuri sa žličice? Prije upotrebe kapnite malo ulja na nju kako se med ne bi primio na žlicu već da cijeli iscuri na željeno mjesto.

* Jeste li se ikada zapitali kako da skinete plastične rukavice bez navlačenja? Formula za uspjeh je jednostavna, držite rukavice ispod hladne vode nekoliko minuta prije nego ih skinete. One će otvrdnuti te nećete imati problema sa skidanjem.

* Ako imate mrlje od vode na svojim novim kožnim cipelama i ne znate kako se riješiti tih ružnih fleka probajte ih istrljati sa čistom krpom koju ste prije umočili u otopinu vode i octa. Omjer je žlica octa na šalicu vode.

* Zapeo vam je šlic i ne možete ga otvoriti? Uzmite grafitnu olovku i trljajte špicom o zatvarač, grafit će podmazati zubce i šlic ćete popraviti bez većih problema.

* Ovo će malo zvučati čudno, ali namažite stakla u kupaonici sa pjenom za brijanje te obrišite s mekom krpom. Tim trikom će te smanjit zamagljivanje vašeg ogledala.

* Vaša omiljena čaša ima male ogrebotine kojih se jako želite riješiti? Namočite krpu u zubnu pastu i njome istrljajte oštećene dijelove, ogrebotinice će nestati.

* Pripremili ste ručak za obitelj i ruke vam smrde po češnjaku? Najlakše se riješiti toga mirisa ako trljate ruke o neku limenu površinu na kojoj ne ostaju mrlje – poput kuhinjske slavine. Isto tako možete ih natrljati sokom od limuna.


* Dugovječniji žilet

Brijanje zna biti vrlo skupi posao. Moderne žilete brzo zatupe pa ih češće morate mjenjati.

Međutim, možete ih očuvati duže vrijeme na jednostavan način. A to je da ih nakon upotrebe umočite u mineralno ulje te isperete. Takvo ulje usporava proces zatupljivanja žilete i samim time produžava radni vijek žilete.


* Kako spavati tijekom vrućih noći

U vrućim noćima bez klime vrlo je teško zaspati. Evo što biste mogli učiniti da lakše zaspite..

Preko dana zastore imajte spuštene da biste spriječili direktno sunce da ulazi i zagrijava prostoriju.

Preko noći imajte širom otvorene prozore, pogotovo u spavaćoj sobi (ove se ne preporuča u prizemnim spavaćim sobama radi sigurnosti).

Razmislite o nabavci ventilatora koji će raditi preko noći. Obavezno testirajte ventilator jer neki znaju biti dosta bučni što može uzrokovati nesanicu.

Spavajte na leđima jer tako će vam biti ugodnije. Isto možete spavati u obliku zvijezde raširenih ruku i nogu i pokrivajte se samo plahtom ili nekim tankim pokrivačem.

* Klopka za muhe

Trebat će vam prazna plastična boca od 2 litre, škare, mali komadić mesa natopljen u vodu, ljepilo ili ljepljiva traka, metalna vješalica i kliješta.

Odrežite vrh boce ispod prijelaza u tijelo boce. Izrezani vrh odložite na stranu.

Stavite komadić mesa na dno boce.

Okrenite naopačke izrezani vrh boce i umetnite ga u bocu, tako ćete dobiti ljevak. Zaljepite
bocu I izrezani dio ljepilom ili ljepljivom trakom.

Sa kliještima izravnajte metalnu vješalicu i probušite rupe sa dvije strane na boci i provucite žicu kroz rupe. Dodajte ljepilo ili ljepljivu traku da bude čvršće. Objesite

Odaberite mjesto gdje ćete objesiti klopku. Muhe će ući, no neće moći izaći iz boce.

Ovako ste se riješili jednih od najiritirajućih bića.

Izvor: savjeti-hr.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.