ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Žuta boja stimuliše rad mozga

Svi smo poželjeli Sunce. Kiša i tmurno nebo unose depresivne tonove u naš život, zato se okružite toplim i vedrim bojama. Ofarbajte zidove u žutu boju. Žuta boja je simbol sunčanih i vedrih dana. Žuta je boja radosti.

Žuta boja popravlja raspoloženje i podstiče optimizam.
Hromoterapija je liječenje bojama. Prema mišljenju stručnjaka za hromoterapiju, terapeutska primjena žute boje ima pozitivan učinak na nervni sistem, podstiče kreativnost, probavu i eliminaciju štetnih materija iz organizma.
Osobe koje vole žutu boju su puni energije, živahni su , aktivno se uključuju u sve što se dešava oko njih, spontani su, vole da istražuju i suočavaju se sa izazovima.

Pastelno žute nijanse su odličan izbor za tamno prizemlje, podrumske prostorije, uske hodnike i mala predsoblja. Svijetlo žuta boja je dobar izbor za spavaću i dnevnu sobu.

Žuta boja pozitivno djeluje na razvoj djece. U kombinaciji sa plavom je opcija za zidove u dječijim sobama. Za kreativan rad djece poželjna je kombinacija žute i ljubičaste boje.

Svijetloplava i jarko žuta su boje neba i Sunca i sjajan su izbor za uređenje kancelarija. Žuta podstiče intelekt, a plava komunikaciju.

Žuta boja donosi radost. Žute i ružičaste nijanse su savršene za umjetničke interijere.
Ako želite da još više ublažite energiju žute, uključite i neutralne tonove, posebno bijelu boju.

Žuta boja donosi radost u vaš život.
Zlatne nijanse stimulišu rad mozga, zbog čega su ukrasni detalji u tim tonovima dobrodošli u prostorijama u kojima se uči i kreativno izražava. Detalji koje možete koristiti su  zvjezdice na tamnoplavom plafonu ili zidovima u dečijoj sobi, jastučići na trosjedu ili uzorak na zidnim tapetama u dnevnoj sobi ili pozlaćeni okvir za fotografiju.  Prema Feng Šuiju, boja sunca doprinosi harmoniji u svim pravcima kretanja energije.

Jarke nijanse žute podižu nivo energije, dok svijetle nijanse donose mir i dobar su izbor u prostorijama za odmor. Ukoliko st euskoro namjeravali da krečite vaš dom, onda u opcije za izbor uključite i žutu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.