ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

Mali stan može biti neodoljiv, ako imate mašte

Koliko puta vam se prostor u kome živite učinio suviše mali ? Znate li da i mali stan može biti neodoljiv, samo ako imate malo mašte. U nastavku slijedi nekoliko sitnih trikova, za koje ne treba mnogo novca, ali su svakako pun pogodak za sve koji žele svom stanu udahnuti novi život i novu čaroliju.
Odbacite suvišne stvari

Prva stvar koju treba da napravite, još danas,  je da se riješite viška stvari. Napravite generalno čišćenje i odstranite sve predmete koje dugo niste koristili, samo uzalud sakupljaju prašinu. Ponakad godinama čuvamo različite sitnice, koje nemaju nikakvu svrhu, čak ne pripadaju kategoriji uspomena.  Mislim da je upravo sad, pravo vrijeme da ih bacite.


Napravite čaroliju u vašoj Zemlji ogledala

Ogledala su savršeno vizualno pomagalo, koje će vaš prostor učiniti većim. Da, jeste u pitanju optička varka, ali zaista fenomenalna optička varka. Otiđite na buvljak, tamo sigurno možete pronaći lijepa i jeftina ogledala. Namještaj u koji su ugrađena ogledala su takođe dobar izbor. Ogledalo koje kupite na buvljaku vrlo lako, uz pomoć lakova i boja možete transformirati u sasvim novi komad namještaja, koji će imati vaš lični pečat i na kome će vam komšije pozavidjeti. Osim toga, činjenica je da ćete uživati dok budete stvarali vlastitih ruku djelo.


Izbacite krupni nameštaj

Velika ugaona garnitura je sjajna za izležavanje i doček prijatelja, ali u malom prostoru ugaona garnitura je nešto nedopustivo. Kada kupujete namještaj treba da mislite na veličinu prostorije. Najbolja odluka koju možete napraviti je da izradite namještaj po mjeri. Zidovi su takođe odlično mjesto, gdje možete skloniti neke stvari s podova i na taj način osloboditi novi prostor.


Napravite novi raspored za stari namještaj

Nevjerovatni su efekti koje napravi samo mala preraspodjela postojećeg namještaja. Razmislite koji dio namještaja možete rastaviti na dijelove, a onda te dijelove prerasporedite po stanu. Prethodno napravite plan, odnosno obavezno izmjerite prostor u kojem želite napraviti novi raspored. Kada počnete sa pomjeranjem stvari sigurno će vam sinuti i neke nove ideje, koje su naravno uvijek dobrodošle.


Vedre boje su tako tople

Tamne i hlade boje su najgori mogući izbor za mali stan. Pokušajte s vedrim, toplim bojama koje oplemenjuju prostor, unose radost i toplinu i vizualno povećavaju vaš stan. Tamne boje jesu elegantne, ali mali stan će sigurno učiniti još manjim, a to sigurno nije ono što želite.


Nabavite ukrasne korpe i police
Skladište ili dobra ostava je od izuzetnog značaja u malim stanovima. Ukoliko je nemate, onda razmislite o ukrasnim korpama ili policama, gdje možete skloniti stvari za koje ne postoji mjesto, ili jednostavno ne znate gdje treba da stoje.
Oživite svoju kreativnost, pustite mašti na volju, unesite vedrinu u svoj život, baš vas briga šta će komšije reći. Zašto vaš zid mora biti bijele boje?  On može biti šaren i veseo, baš kao i naredni dan koji ćete doživjeti u svom novom starom stanu. Sretno dragi prijatelji!


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.