srijeda, 7. kolovoza 2013.

Prašak za pecivo i sirće čuvaju vašu odjeću

Ako deterdžentu za veš dodate kesicu praška za pecivo, veš će biti poput snega, i ne samo to...Evo nekoliko "trikova" kako da vaša garderoba što duže ostane nova i intenzivnijh boja.

So i sirće

Veš koji perete na temperaturi do 60 stepeni biće mnogo mekši ako prilikom ispiranja u posudu u koju sipate omekšivač dodate malo soli ili sirćeta.Voda i sirće

Peškiri, bademantili, frotiri... ostaće duže meki ako ih jednom u nekoliko meseci tokom noći potopite u toplu vodu kojoj ste dodali sirće.

Prašak za pecivo

Ako deterdžentu za veš dodate kesicu praška za pecivo, veš će biti poput snega, a bele sportske čarape ponovo će dobiti "stari sjaj" ako ih pre pranja u mašini stavite u lanenu vrećicu zajedno sa korom limuna.

So i limun

Pliš će zablistati ako ga pre pranja istrljate mekom četkom natopljenom solju, dok će svilene kravate izgledati kao nove ako sok od nekoliko krompira pomešate sa vodom za pranje.


Sirće

Sirće će pomoći i da boja odeće duže traje. Šareni veš, naročito onaj koji perete prvi put perite praškom kojem ćete dodati malo sirćeta, jer to sprečava puštanje boje pri svim narednim pranjima.


(Vijesti.me)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.