nedjelja, 14. srpnja 2013.

Sirće ima široku namjenu

Ukoliko ne želite da peglate stvari, nakon pranja, dok su još uvek mokre poprskate ih sirćetom, koje ćete predhodno pomešati sa vodom. Nakon toga odložite svoje stvari sa strane i sačekajte da se osuše.

REGENERATOR KOSE

Kombinujte 1 kašičicu jabukovog sirćeta sa 2 kašike maslinovog ulja i 3 belanca. Utrljajte to u koren kose i nakon toga stavite kapu za tuširanje koju ćete držati 30 minuta a zatim isperite. Vaša kosa će biti mekša i zdravija.TONER

Kao toner za zatezanje i čišćenje kože, možete korisiti miks od jedne kašike jabukovog sirćeta i dve šolje vode, koji ćete nanositi svakodnevno tuferima i time učiniti vašu kožu dubinski čistijom.


MANIKIR

Najbolji način da odradite samo manikir kod kuće jeste da potopite prste u sirće pet minuta, a zatim pustite da se osuši pre nego što počnete da lakirate nokte. Sirće će ukloniti površinske oštećene slojeve i učiniti vaše nokte sjajnijim i glatkim.

ISPIRANJE USTA

Koristite sirće kao tečnost za ispiranje usta, rastvorite 1 kašičicu soli u čašu tople vode i dodajte 2 kašike jabukovog sirćeta.

ZAŠTITA OD HLORA

Ukoliko imate farbanu kosu i želite da zaštitite boju od hlora prilikom odlaska na bazen, nanesite sirće na kosu i držite 15 minuta pre ronjenja.

UBLAŽAVANJE BOLA

Suvo i upaljenu ranu možete brže izlečiti utapakvanjem belog sirćeta, tri puta dnevno i tako ćete ublažiti bol i oticanje.


PROTIV KOMARACA

Ublažite ujede od komaraca ili opekotine od sunca tako što ćete nežno utapkavati belo ili jabukovo sirće na bolno mesto.


LEČI MODRICE

Sprečite pojavljivanje crnih modrica potapanjem pamučne gaze u jabukovo sirće i ostavite gazu na povređeno mesto da odstoji sat vremena.


ČISTITE ČIZME

Uklonite mrlje i fleke sa zimske obuće tako što ćete pomešati sirće i vodu i peškirom naneti na čizmu. Nakon čišćenja pređite cipelu imalinom.


KOSA BEZ PERUTI

Izlečite perut i suvu kosu utrljavanjem jabukovog sirćeta u kombinaciji sa vodom, u proporcijama 50% prema 50%, a zatim isperite.

OMEKŠIVAČ

Omekšajte kožu jabukovim sirćetom tako što ćete pri kupanju jednu šolju sićeta pomešati sa vodom.

UČVRŠĆIVAČ BOJE

Sprečite ispiranje farbane kose rastvorom jednog belog sirćeta i čašom hladne vode kako bi ste učvrstili boju.


GLANC SREBRNOG NAKITA

Očuvajte srebrni nakit tako što ćete ga natopiti u šolji do pola punoj belim sirćetom i sodom bikarbonom, a zatim ga isperite i osušite.

smedia

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.