subota, 13. srpnja 2013.

Savjeti za brzo čišćenje doma

Održavanje kuće čistom ne mora da bude tolika gnjavaža. Stručnjaci otkrivaju kako da što lakše održavate domaćinstvo i očistite kuću u vrlo kratkom roku.

Za većinu površina u kuhinji biće dovoljno neko univerzalno sredstvo za čišćenje u spreju, a dobro rešenje je i toplo sirće s vodom ako samo održavate čistoću (prirodno je, netoksično i jeftino). Za elemente je dobra vruća voda i sapunica (posebnu pažnju obratite na ručke i druga područja koja često dodirujete). Naravno, sve navedeno bolje će se čistiti krpom od mikrofibera jer će ona odraditi puno posla.Usporite da biste bili brži

Trebate obuzdati potrebu da brišete odmah pošto ste naneli sredstvo za čišćenje. Ako ga nanesete i obrišete, ne dopuštate proizvodu da deluje, a svakom proizvodu su potrebne bar dva do tri minuta. Na taj način proizvod radi za vas, a dok čekate, uradite nešto drugo, recimo stavite veš u mašinu. Pravilo od dva do tri minuta odnosi se na sve površine, od stola do tuš-kabine.

Za toalet

Ako WC-školju želite da održite čistom, svakoga dana napravite mešavinu vode i neke sapunice, poput starog šampona ili gela za tuširanje, u razmeri 50-50. Smesom prebrišite dasku i školju, višak istresite u WC. Minuta posla za ovaj neugodan zadatak. Ako imate mušku decu, predlog je dauvek u blizini imate vlažne maramice za dezinfekciju, kojima ćete obrisati dasku i školju.

Rešite se prašine

U sobi uvek imajte pri ruci jednokratnu maramicu za brisanje prašine, pa kad su na televiziji reklame, možete ga obrisati. To je mali napor, ali se isplati.

smedia

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.