subota, 25. svibnja 2013.

Greške kod uređenja doma


GREŠKA 1: Previše stvari u jednoj prostoriji
Možda imate previše ukrasa i raznih dodataka koje ste nagomilali tokom godina i za koje mislite da će zajedno izgledati predivno. Možda svi ti predmeti prikazuju vašu ljubav prema nekom hobiju ili odražavaju vaš stil. Ma koliko vam se sve to sviđalo, niko se ne oseća prijatno u pretrpanoj prostoriji. To ostavlja utisak kao da se u sobi previše toga događa. Tek nekoliko zanimljivih i značajnih predmeta trebalo bi da bude dovoljno da neka soba/prostorija u vašoj kući izgleda lepo i posebno.GREŠKA 2: Sve se slaže jedno s drugim
Samo zato što su zidovi u određenoj boji ne mora da znači da sve ostalo u sobi treba da bude u istoj boji. Prostorija u kojoj preovladava jedna boja na svim predmetima, nameštaju i zidovima ostavlja monoton i dosadnjikav utisak. Ubrizgajte malo kontrasta u prostoriju. Na primer, ako je boja na zidovima svetlo siva, u prostoriji će dobro doći neki detalji u narandžastoj boji. Nemojte se plašiti, poigrajte se bojama, svideće vam se. Takođe, nemojte se pridržavati jednog stila, kontrasti mogu odlično da se slažu.

GREŠKA 3: Postavljanje nameštaja uz zid
Ovo je uobičajena greška u mnogim domovima, možda zato jer se čini logično postaviti ormare i kauče uz zid. Međutim, to može vizuelno da uništi utisak otvorenosti prostorije. Kauč ili ugaona garnitura postavljena u središnjem delu prostorije delovaće zanimljivije nego gurnuta uz zid. Na taj način zid će više biti slobodan i na njega možete staviti neke ukrase.

GREŠKA 4: Izbor belih zidova
To je uobičajeni refleks - na zidove ide bela boja! Ali, ne mora da bude tako. Ponekad, ako na zidove dodate malo boje to može izgledati osvežavajuće. Ako preferirate tapete i tamnije boje, nemojte ih staviti na sve zidove u prostoriji, pogotovo ako je reč o manjoj prostoriji. To može imati efekat "zatvaranja". Usredsredite se na jedan zid.

GREŠKA 5: Praćenje trendova
Samo zato što je u časopisima za uređenje kuće zavladao jedan trend, ne znači da vi morate da ga sledite. Ako isključivo pratite trendove, rizikujete da izgubite onaj jedinstveni, lični pečat, što bi vašim prostorijama davalo posebnost i individualnost, piše Magazin.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.