petak, 29. ožujka 2013.

Kako ukloniti vosak s tepiha?


U nekoliko koraka spasite svoj sag

Je li vam se ikad dogodilo da ste slučajno prolili vosak od svijeće na svoj tepih? Sigurno ste bili uvjereni da ste uništili svoj sag. Mrlja od voska na tepihu ne može se lako ukloniti, no to nije razlog da kupujete novi tepih. Poslušajte naš savjet i u nekoliko korak uklonite mrlju. Već u nekoliko koraka moguće je ispraviti tu grešku.


Prvo što morate napraviti jest uzeti žlicu i sastrugati vosak koliko ide. Tada uzmite led i stavite ga na mrlju od voska na 30 do 60 sekundi kako bi se vosak smrznuo. To će vam pomoći da ostružete više voska.
Nakon što ste ostrugali onoliko voska koliko je to bilo moguće, vjerojatno se mrlja još vidi.

Tada, prekrijte mrlju sa papirnatom vrećicom i stavite lagano ugrijanu peglu na vrećicu. To će zagrijati vosak i on će se početi topiti. Peglu na jednom mjestu treba držati 20-ak sekundi jer ako se drži predugo mogao bi se spaliti tepih. Papirnata vrećica biti će masna na mjestu gdje se uhvatio vosak sa tepiha, tako da za svaki slijedeći potez treba na mrlju staviti čisti dio vrećice. Nekoliko puta ponovite postupak i mrlja će biti uklonjena.

Ponekad se može dogoditi da mrlja ipak ostane. Ako je to slučaj kod vas, tada uzmite bijeli ručnik nakapan alkoholom i tapkajte po mrlji. Na kraju to mjesto isperite čistom vodom. Nemojte zaboraviti obrisati ostatke vode sa čistim ručnikom.

žena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.