petak, 29. ožujka 2013.

Kako mali stan učiniti većim?


Kako je danas svaki kvadrat stana i te kako bitan, te da većina ne može da se razbacuje životnim prostorom, važno je znati kako stan što bolje i praktičnije urediti i barem ga vizuelno povećati.Ako živite u malom stanu skromne sobe treba da imaju više funkcija, a Net nam daje savete kako ih pravilnim izborom nameštaja i igrom boja učiniti što većim.

 Uz nekoliko trikova videćete da to i nije tako teško!

 Koristite svetle boje, one otvaraju prostor
 Obojite zidove svetlom bojom jer ćete time dobiti na prostranosti. Bitno je i da tepih i krevet budu u istoj boji, jer šarenilo samo po sebi vizuelno smanjuje prostor. Plafon obavezno obojite u belo i nikad, ali baš nikad ne povlačite bele linije između plafona i zidova jer ćete ga tako učiniti nižim nego što jeste.

 Police su uvek dobrodošle
 Svi znamo da prostora za stvari nikad dovoljno. Zbog toga iskoristite svaku mogućnost, pa na zidovima iznad kreveta, televizora ili računara postavite jednostavne police na kojima možete držati knjige, suvenire ili neke druge sitnice, a u dečjoj sobi igračke. Sve će vam biti nadohvat ruke, a opet će oplemeniti prostor.

 Fioke ispod kreveta
 U malim sobama važan je svaki milimetar, pa je zbog toga vrlo praktično imati fioke ispod kreveta, u kojima možete držati posteljinu i razne potrepštine.

 Nameštaj na točkiće je poželjan
 Preporučuje se da u sobi imate što više komada nameštaja na točkiće. Na taj ćete način bez problema moći da premestite stolicu ili komodu, bez povlačenja i cimanja što je jako praktično.

 Ormar do plafona
 Pravilan izbor nameštaja igra i te kako značajnu ulogu u malim sobama, tako da morate voditi računa o tome da prostor ne bude prenatrpan. Upravo zbog toga umesto dva niža ormara, izaberite jedan viši, do plafona. Isto tako izbegavajte glomazne garniture za sedenje.

 Izvor: S media

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.