nedjelja, 24. veljače 2013.

Savršen ormar


U ormaru treba ostati samo ona odjeća koju volite, nosite i koja se uklapa u vaš stil. Ostalo ili darujte ili spremite te sklonite na drugo mjesto kako ne bi stvaralo nered

Prvi korak pri uređivanju ormara je temeljito čišćenje. Izvadite svu odjeću iz njega i nakon temeljitog čišćenja obložite police čvršćim papirom kako iverje ne bi oštetilo odjeću. Dobro je pregledajte i posložite prema važnosti. Za svaki komad postavite tri pitanja “volim li to”, “nosim li to” i “uklapa li se to u moj stil”.


U ormaru ostaje samo odjeća koja zadovolji sva tri kriterija. Prije nego što složite odjeću, na stranicu ormara možete pričvrstiti plutenu ploču. Na pribadače možete objesiti ogrlice, kravate i ostale sitnice koje inače samo smetaju.

Slažući odjeću, grupirajte je prema vrsti. Počnite s remenima, džemperima, košuljama s dugim rukavima, hlačama za rad, haljinama, trapericama, kratkim hlačama te nastavite niz prema potrebi.
I odjeća ima svoju hijerarhiju

Rezervirajte prednji i središnji dio ormara za odjeću koju najčešće nosite. Tako ćete čuvati red u ormaru čak i ako se svakog dana ujutro užurbano oblačite. Omiljene komade posložite na vrh.
Nema hrpe veće od 25 centimetara

Izbjegavajte pravljenje hrpa većih od 25 centimetara. Na dno stavite veće, a na njih lakše komade odjeće. Odvojite dolčevite, džempere i veste kako biste i bez razvlačenja znali što je što.
Rublje je uredno uz pregrade

Kako biste izbjegli da rublje završi u zgužvanoj gomili, nabavite pregrade za ladicu u kojoj stoje ili ih samo izradite od kartona. Tako ćete ih držati u redu a da ne trošite vrijeme na slaganje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.