nedjelja, 24. veljače 2013.

Kako ukloniti masne mrlje?


Masne mrlje često se doimaju neuništivim, ali moguće ih je ukloniti. Nudimo vam nekoliko jednostavnih rješenja za čišćenje masnih mrlja sa tkanina, odjeće, tepiha.

Tkanina - Masne mrlje na tkaninama (poput prekrivača i namještaja) pospite dječijim puderom i ostavite da djeluje 30-ak minuta kako bi pokupio masnoću. Kada puder upije masnoću, uklonite ga čistom četkicom za zube ili većom četkom ukoliko je zaprljana veća površina tkanine.Odjeća - Za uklanjanje masnih mrlja na odjeći prava pomoć je kukuruzni škrob. Mrlju pospite kukuruznim škrobom i ostavite da djeluje sat do dva. Nakon toga, višak škroba nježno uklonite i blago istrljate zaprljani dio odjeće. Potom, odjeću operite u vreloj vodi (prethodno provjerite da li tkanina podnosi vrelu vodu - ako ne podnosi, perite je u toploj vodi) u koju ste dodali nekoliko kapi deterženta za suđe. Malo deterdženta dodajte i direktno na mrlju, te blago istraljajte.


Tepih - Za uklanjanje masnih mrlja sa tepiha koristite prvenstveno čist papirni ubrus i pritisnite ga na tepih kako bi apsorbirao što više masnoće. Potom, krpu natopite alkoholom i pritisnite je na tepih. Izbjegavajte brisanje jer ćete tako samo proširiti mrlju.


Dvorište - Ukoliko su vam prilaz ili ulaz u garažu zaprljani masnim mrljama, taj ćete problem riješiti tako što ćete prvo ubrusom očistiti višak masnoće. Potom, vrelom vodom pospite mrlju, dodajte deterdžent za suđe i beton izribajte četkom. Najvažnije je da mrlju očistite čim se pojavi, jer će vam tako biti najlakše da je potpuno uklonite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.