subota, 1. prosinca 2012.

Neobična upotreba kečapa


Vratite sjaj vašoj kosi - Ukoliko plava kosa dobije neku neodređenu zelenkastu boju prilikom plivanja u bazenima sa hlorisanom vodom ili vam kosa miriši na hlor, riješite taj problem šamponom od kečapa. Utrljajte kečap u kosu i ostavite da djeluje najmanje 15 minuta, a zatim ga isperite beby šamponom. I miris i zelenkasta boja će nestati.


Ispolirajte bakarno posuđe - Kada bakarni lonci, šerpe i ukrasne modle i figure potamne i izgube sjaj, ispolirajte ih kečapom. Kečap je jeftiniji od kupovnih sredstava za čišćenje i svakako zdraviji, a potpuno je bezbedan i za upotrebu bez rukavica. nanesite tanak sloj kečapa na bakarnu površinu. Ostavite da stoji 5-30 minuta. Kiseline u kečapu uklonit će potamnjeli sloj. Isperite posudui odmah je obrišite.

Neka ne potamni srebrni nakit - Ispolirajte srebrni nakit. Ukoliko prsten, ogrlica, narukvica ili minđuše imaju glatku površinu, potopite ih u malu činiju kečapa na nekoliko minuta. Ukoliko je površina neravna ili izgravirana, kečap nanesite starom četkicom za zube. Kako ne biste oštetili srebro, ne ostavljajte kečap predugo na srebrnoj površini. Temeljno isperite nakit, osušite ga i pokažite u njegovom punom sjaju.

domaci.de 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.