ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

Sigurnost djece u kući


Djecu nikad nemojte ostaviti same sa sljedećim stvarima..
Markeri - jer zidovi nisu jedina mjesta koja će Vaš mali nevaljalac uništiti. Vjerojatno nikada o tome niste ni razmišljali, ali ukloniti tragove markera sa zubiju nije nimalo lagan ni ugodan zadatak.


Toaletni papir - iako mu fino objasnite da su mu potrebna samo dva papirića, on insistira na tome da svaki put kad ide na toalet iskoristi barem polovicu cijele role toalet papira.

Remen - ako ga ostavite nasamo s remenom, šanse da će ga omotati oko vrata dovoljno su velike da Vas na smrt prepadnu. Uostalom, to ne bi bio prvi takav zabilježen slučaj, pa itekako pazite što (i gdje) ostavljate iza sebe.

Cipele, štikle - ne samo da se zbog vrtoglavo visokih potpetica može ozlijediti, velika je vjerojatnost da će Vaš najdraži par obuće u potpunosti uništiti, a nije loše napomenuti ni da djeca nemaju razvijenu svijest o bakterijama i njihovim opasnostima, pa se ne ustručavaju potrpati rukice u usta nakon što su detaljno isprepipali đon Vaših cipela kojima ste gazili tko zna gdje.

Mobitel ili tablet - vjerojatno posjedujete pametni telefon, ali Vaše malo znatiželjno čudo zasigurno je pametnije pa, bez da je toga i svjesno, može 'dotipkati' svoj put do skidanja novih aplikacija koje će Vam s računa skinuti paprene cifre, ili nazvati ljude s kojima se jednostavno ne želite čuti.

Bilo koji vrijedan kozmetički proizvod - za razliku od većine lijekova, kozmetički proizvodi ne dolaze u pakiranjima koji su otporni na dječje otvaranje, što znači da Vaš mališan vrlo lako može, primjerice, otvoriti Vaš tuš za oči i krenuti u umjetničku avanturu ocrtavanja svog lica ili zidova.

Oprema za vježbanje - vjerojatno ste čuli za priču djeteta koje je slomilo nogu jer je ispustio težak uteg, pa imajte na umu gdje ostavljate opremu za vježbanje.

Pasta za zube - na pakiranjima pasti za zube jasno piše da ih treba maknuti od dohvata djece mlađe od šest godina iz veoma očitih razloga. Osim toga, u većini komercijalnih pasta za zube, u samo jednom pakiranju, nalazi se dovoljno fluorida da posljedice za malo dijete budu fatalne.

Naočale - ovo se prvenstveno odnosi na naočale za vid jer i sami znate kroz koju muku morate prolaziti kako biste dobili nova stakla i okvire. Čuvajte i svoje sunčane naočale, jer će ih Vaša djevojčica vrlo vjerojatno razbiti u pokušaju da ih stavi na svoju najdražu lutku.

Daljinski upravljač - nema ništa loše da svoje dijete s vremena na vrijeme ostavite ispred TV-a kako biste u miru mogli obaviti telefonski poziv ili oprati suđe, no baš nikada na dohvat djeteta nemojte ostavljati daljinski upravljač jer će ili prebaciti na neki program neprimjerenog sadržaja ili nesvjesno ukucati neku kombinaciju koja će zaključati sve funkcije televizora, proces kojeg Vi zasigurno ne znate preokrenuti.

Izvor: Magazin.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.