nedjelja, 6. svibnja 2012.

Neobična upotreba sapuna

Popravite zaglavljeni rajsferšlus - Istrljajte zaglavljeni rajsferšlus sapunom. Sastojci sapina podmazaće zupce i moći će da se zatvori.

Odglavite fioke - Ako fioka zapinje pri otvaranju, istrljajte donju i bočne strane sapunom.


Skunite polomljinu sijalicu - Ako se sijalica polomi dok je još zavrnuta, nemojte da se ogrebete ili posječete dok je skidate. Prvo isključite struju. Ubacite komadić suhog sapuna u vijak, okrenite ga nekoliko puta i lako ćete odvrnuti sijalično grlo.

Podmažite šrafove i sječivo testere - Sapun olakšava prolaženje metala kroz drvo. Utrljajte malo sapuna na sječivo ručne testere kako bi lakše sjekla. Okrenite šraf u komadiću sapuna prije nego što ga zavrnete.

Istrijebite buhe - Ukoliko je vaš tepih napadnut buhama, stavite u tanjir nekoliko kapi tečnog sapuna i malo vode. Tanjir držite na podu pored lampe. Buhe vole svjetlost pa će upadati u tanjir sa sapunom.

Osvježivač za automobil - Ako želite da vaš automobil prijatno miriše, a nećete više da kupujete osvježivače u raznim oblicima jelkica i kuglica, stavite komadić omiljenog sapuna u mrežicu i okačite o retrovizor.

Obilježite porub - Ne morate kupovati kredu za obilježavanje poruba. Tanak komadić sapuna, odnosno već istrošeni dio sapuna kojeg uvijek imate negdje u vašoj kupaoni, zamijeniće kredu kada obilježavate porub, a i lako se ispira.

Napravite držač za igle - Evo vam i lakog načina da napravite jastuče za igle. Uvijte sapun u komad lijepe tkanine koju ćete zavezati trakom. Zabodite čiode i igle. Zahvaljujući sapunu igle i čiode će uvijek biti podmazane i lakše će prolaziti kriz tkaninu.

Osvježivač za odloženu odjeću - Spakujte i omiljeni sapun kada odlažete odjeću u kofere. Odjeća će prijatno mirisati kada je izvadite iz ormara naredne sezone, a koferi neće poprimiti ustajali miris.

Sačuvajte ostatke sapuna - Ne bacajte ostatke sapuna. Napravite mali prorez u sunđeru i ubacite komadić sapuna, pa ćete moći i dalje da ga upotrebljavate. Možete da napravite peškirić za lice koja će djeca lako držati tako što ćete u frotirsku rukavicu ubaciti komadić sapuna.

domaci.de 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.