nedjelja, 6. svibnja 2012.

Neobična upotreba omekšivača za veš

Omekšivač rublja

Spriječite skupljanje prašine na tv ekranu - Da li vam se prašina lijepi na tv ekranu odmah pri brisanju. Da bi ste eliminisali elektrostatičku energiju koju emituje TV ekran i koji privlači prašinu više nego bilo koja površina u stanu, natopite krpu ili pajalicu manjom nerazblaženom količinom omekšivača rublja i obrišite prašinu.


Skinite stare tapete

Stare tapete ćete lako skinuti omekšivačem rublja. U litar vode sipajte pin zatvarač sadržaja omekšivača za rublje i dobijeni rastvor sunđerom nanesite na tapete. Ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta a onda skinite tapete sa zida. Ako su tapete presvučene vodootpornim materijalom sastružite ga čeličnom žicom i tek onda nanesite pomenuti rastvor.


Izbjegnite statički elekcitritet

Da bi ste se riješili statističkog elekcitriteta koji nastaje kada zagazite nogom na tepih, isprskajte ga razblaženim omekšivačem rublja. U 2.5 l tople vode rastvorite 200 ml omekšivača za rublje. Dobijeni rastvor sipajte u flašu sa raspršivačem i blago isprskajte tepih. Ipak, pazite da tepih ne netopite tečnošću i ne oštetite njegovu donju stranu. Tepih isprskajte pred odlazak predveče kako bi se osušio u toku noći. Efekat će potrajati narednih nekoliko sedmica.


Čišćenje omekšivačem za veš

Očistite staklene površine, vrata tuš kabine i druge površine i spriječite sakupljanje prašine na tim površinama koristeći omekšivač rublja. Pomješajte vodu i omekšivač rublja u odnosu 4:1 i pripremljenu smjesu sipajte u flašu sa raspršivačem, Čistu pamučnu tkaninu isprskajte tom smjesom, očistite uprljane površine, a zatim ih uglancajte suhom krpom


Uklonite zagorjele ostatke hrane - Umjesto da ribate zagorjele ostatke hrane sa šerpe, natopite ih malo omekšivačem rublja. Napunite šerpu vodom, dodajte malo omekšivača rublja i ostavite da stoji jedan čas ili dok ne vidite da se zagorjela hrana lako uklanja.


Razmrsite kosu i učinite je mekšom - Tečni omekšivač rublja rastvoren u vodi možete nanijeti na kosu nakon redovnog pranja da bi ste je razmrsili i učinili mekšom. Tipu vaše kose (prava i lepršava ili oštra ili kovrdžava) prilagodite i količinu omekšivača rublja koju ćete sipati u vodu - slabiji rastvor odgovara pravoj i lepršavoj kosi, dok za oštriju i kovrdžavu kosu možete upotrijebiti jači rastvor. Kada nanesete rastvor, kosu iščešljajte kako biste rastvor ravnomjerno rasporedili. Poslije toga temeljno isperite kosu.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.