nedjelja, 6. svibnja 2012.

Neobična upotreba balzama za kosu


Skinite šminku sa lica - Zašto da kupujete skupa sredstva za skidanje šminke sa lica kada u kupatilu imate svašenu zamjenu? Sa malo balzama za kosu skinućete šminku sa lica ekonomičnije i brže od skupog firmiranog sredstva sa skidanje šminke.


Skinite prsten - Ako ne možete da skinete sa prsta starinski prsten koji ste dobili kao porodično naslijeđe, namažite prst balzamom za kosu. Poslije toga ćete prsten vrlo lako skinuti .

Zaštitite cipele od kiše i snijega - Glomazne zimske cipele ili čizme umjesto skupim hemijskim sredstvima premažite slojem balzama za kosu kako biste ih zaštitili od zimskih vremenskih nepogoda. Ukoliko imate kožne cipele (ili čizme), balzam će djelotvorno djelovati na kožu.

Podmažite rajsferšlus - Ako primjetite da teže zakopčavate rajsferšlus na jakni, vrlo lako može postati neupotrebljiv usljed naglog trzanja i povlačenja gore-dole. Pokušajte da izbjegnete taj problem tako što ćete ga premazati slojem balzama za kosu.

Namažite noge - Nakon brijanja, koža na nogama je najčešće gruba i iziritirana, zato će vam balzam na kosu premazan tankim slojem ublažiti takve probleme.

Lakše navucite zavjese na tuš-kabini - Da li vam je već dosadilo da svaki put vučete i trzate zavjese na tuš-kabini? Umjesto da se lako navlači, ona se zaglavljuje na karniši, pa se pod u kupatilu kvasi. Premažite karnišu slojem balzama za kosu i nećete imati sličnih problema.

Spriječite koroziju alata - Svi koji se razumiju u kućne popravke znaju da je veoma važno voditi računa o alatu i priboru koji se koristi. Sačuvajte svoj alat i spriječite koroziju tako da svaku alatku istrljate balzamom za kosu.

Obrišite kućne biljke - Ako se na listovima vaših kućnih biljaka nahvatao debeli sloj prašine , odstranite ga tako što ćete na meku tkaninu nanijeti malo balzama i njome obrisati listove, poslije čega će biti čisti i sjajni.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.