petak, 11. svibnja 2012.

Neobična upotreba aluminijske folije

Naoštrite obične i vrtne škare - Presavijte foliju tako da ima oko osam slojeva naslaganih jedan na drugi. Nekoliko puta prođite škarama kroz foliju kako biste ih naoštrili.


Slikanje i gips - Iskoristite zgužvanu, naboranu foliju kako biste dodali teksturu svojim slikama i gipsanim predmetima. Osim toga, folija vam može poslužiti kao izolator za kistove i četke dok ste na odmoru, obloga za kvake i ostale dijelove namještaja dok bojite zidove, itd.

Tjeranje štetočina i ostalih napasti - Iz nekog razloga životinje ne vole aluminijsku foliju. Yaeger kaže da mu je mačka neprestano ležala u kaminu u kući umjesto u svojoj košari i nikako je nije mogao odučiti od te navike. Zatim je pokušao s nekoliko listova folije koje je stavio na pod; mačka više nije spavala u kaminu. Isto vrijedi i za pse. Osim toga, ako želite sačuvati vrt od ptica, zečeva, srna i ostalih životinja dovoljno je da ga okružite špagom ili žicom na koju ćete objesiti listove aluminijske folije izrezane u obliku vrpci.

Zaštitite mladice - Napravite zaštitu oko stabljika povrća i mladica iz vrta kako biste spriječili insekte i crve da ih nagrizaju.

„Popravak" šarafa - U slučaju da su se na šarafu izlizali navoji, dovoljno je da ga omotate s malo folije i ponovno zategnete. To je idealno privremeno rješenje dok ne kupite novi šaraf.

Vratite sjaj metanim površinama - Iskoristite aluminijsku foliju za brušenje i skidanje hrđe s čelika ili kroma umjesto da se mučite s čeličnom vunom. U kombinaciji sa sodom i solju možete vratiti blještavi sjaj srebru i zlatu.

relax-forum.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.