petak, 11. svibnja 2012.

Neobična sredstva za čišćenje

Bijeli kruh i kečap
Bijeli kruh: Očistite vaša ulja na platnu. Nježno tapkajte šnitom bijelog kruha po površini slike i pokupite prašinu i prljavštinu.
Kečap: Vratite sjaj bakrenim i brončanim loncima. Istisnite kečap na krpicu i trljajte s njime lonce i tave. Vratiti će svoju brončanu boju u samo nekoliko minuta. Zatim isperite toplom vodom i obrišite krpom.


Zobene pahuljice
Očistite prljave ruke s lakoćom. Istrljajte ih u gustoj pasti od zobenih pahuljica i vode i zatim dobro isperite.

Riža
Očistite unutrašnjost vaza ili boca. Trećinu vaze napunite toplom vodom i dodajte žlicu riže. Poklopite rukom, snažno protresite i zatim isperite.

Čaj
Riješite se hrđe na vrtnom alatu. Skuhajte nekoliko posuda jakog crnog čaja. Kada se ohladi, prelijte ga u kantu. Umočite alat i ostavite ga nekoliko sati. Zatim ga obrišite sa krpom. Ne zaboravite nositi rukavice kako vam ne bi ostale mrlje na rukama.

Glicerin
Uklonite vosak sa svijećnjaka. Nožićem ostružite što je više voska moguće, a ostatak uklonite trljajući svijećnjak vatom umočenom u glicerin.

Gazirana voda i hidrogen-peroksid
Gazirana voda: Vratite sudoperu stari sjaj. Ispolirajte ga krpicom natopljenom gaziranom vodom i zatim obrišite suhom čistom krpom.
Hidrogen-peroksid: Dezinficirajte tipkovnicu. Umočite pamučni štapić u hidrogen i očistite svaki kutak i prostor između tipki.

Kukuruzno brašno
Očistite masne mrlje sa tepiha. Posipajte mrlje brašnom, ostavite ga neka stoji 15 do 30 minuta i zatim usisajte.

Alkohol
Obrišite tragove vodootpornog markera sa poda ili dugih sjajnih površina uz pomoć vate i alkohola.

relax-forum.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.