subota, 21. travnja 2012.

Savršeno oprano rublje


Koliko ste puta bacili veš u perilicu za rublje u nadi da će vam on postati besprijekorno čist, da bi se neugodno iznenadili sa mrljama koje se nikako ne mogu oprati?

Slijedite ove savjete i pranje rublja će vam postati brzinska rutina prije nego i stignete izgovoriti „vešmašina“.

1. Pripremite odjeću za pranje.
Skinite naramenice od grudnjaka kako bi spriječili da se zakače za ostalu odjeću. Ispraznite džepove, zatvorite zatvarače, a osjetljivu odjeću stavite u mrežastu vrećicu za pranje kako se ne bi oštetila.

2. Čitajte oznake na odjeći.
Etikete na većini odjeće upućuju vas kako prati određenu stvar i kako je sušiti kako bi postigli najbolje rezultate. Čitajte i pridržavajte se toga.

3. Perilicu rublja upotrebljavajte na ispravan način.
Primamljivo je sve zajedno staviti na 40 stupnjeva, ali ipak bi za potpuno opranu odjeću trebali koristiti programe namijenjene za pranje određenih materijala i boja.

4. Tretirajte mrlje.
Ako vam je odjeća zaprljana vinom, masnoćom ili slično, nemojte zaboraviti prije pranja staviti odstranjivač mrlja jer bi one mogle ostati unatoč pranju.

5. Stavite dovoljno deterdženta.
Premalo deterdženta neće do kraja očistiti rublje, a previše opet može ostaviti talog na rublju. Koja je dovoljna količina ovisi o tome koliko je tvrda voda s kojom perete, koliko je odjeća prljava, da li koristite prašak ili tekući deterdžent i o veličini vaše perilice. Ako se dvoumite, slijedite upute na pakiranju ili posjetite web stranicu deterdženta koji koristite za savjet.

6. Nemojte rezati etikete na vašoj odjeći.
Pranje u perilici odjeće koju se trebalo oprati ručno ili u kemijskoj čistionici može završiti suzama i uništenom odjećom.

7. Redovito čistite svoju perilicu. Svakih nekoliko mjeseci stavite u otvor za deterdžent šalicu bijelog vinskog octa i pokrenite praznu perilicu na 95 stupnjeva kako bi se očistio kamenac.

www-relax-forum.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.