nedjelja, 22. travnja 2012.

Savjeti za spremanje stvari


Kartonske kutije dobre su za kratkotrajno odlaganje stvari – kraće od šest mjeseci. No mogu popustiti pod pritiskom pa se zato često ne mogu slagati jedna na drugu, i osim toga, upijaju vlagu. Vlažan karton privlači insekte, kao što su šećerni četinaši koji se hrane papirom, dok zgnječene, razderane kutije omogućuju lak pristup glodavcima.

Plastične kutije najbolje su za dugotrajno čuvanje stvari, no svi predmeti koje u njih odlažete moraju biti potpuno suhi prije zaklapanja. Plastika može zadržati vlagu u kutiji, što potiče razvoj plijesni.

S odjeće, prije no što je objesite u ormar, skinite plastične vrećice iz kemijske čistionice. Tako će se odjeća prozračiti i nestat će moguća zaostala otrovna isparavanja od kemikalija u potrijebljenih za čišćenje. Također, ako je plastika » zavarena«, može doći do razvoja plijesni i snijeti.

Izvadite fotografije iz okvira, ako ih više ne želite držati izložene. Omotajte ih tankim papirom bez kiseline i složite ih u jasno označen u kutiju. Ako se vlaga uvuče u okvir dok stoji u kutiji, fotografija se može zalijepiti za staklo. Također isparavanja iz materijala od kojih je okvir sastavljen, kao što je samoljepljiva krep-vrpca i ljepilo, može uzrokovati blijede mrlje na fotografijama.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.