petak, 27. travnja 2012.

Savjeti za lakše peglanje

Da li ponekad upravo izglačana odjeća još uvijek ima nabore i djeluje izgužvano? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći i olakšati taj mnogima, najmukotrpniji posao.

Mjesto i način glačanja
Glačajte u spavaćoj sobi kako bi mogli svu opranu robu sortirati i posložili po krevetu, a nakon glačanja odmah pospremiti u ormar(e).
Spriječit ćete naknadno gužvanje.


Ne treba ni napominjati da peglate na dasci za peglanje čiju djelotvornost možete poboljšati ako ispod presvlake postavite deblju alu foliju. Na taj način će toplina djelovati i s donje strane!

Ako nemate nastavak za glačanje rukava košulja, snađite se tako da zarolate ručnik i gurnete ga u rukav.

Većinu odjevnih predmeta glačajte s druge strane (naopako) jer ako je glačalo prevruće može oštetiti ili zasjajiti tkaninu.

Za uklanjanje nabora sa kravate umetnite komad kartona i kravatu prekrijte gazom, a zatim lagano pritisnite parnim glačalom.

Ako je predmet glačanja presuh uzmite običnu špricu za cvijeće i lagano pošpricajte ali isključivo destiliranom vodom (da ne ostavi mrlje) i taj komad preklopite ili zarolajte i pričekajte par minuta.

Dodatni SAVJET
Kako očistiti rezervoar za vodu
Minerali (kamenac) iz vode se nakupljaju, talože i smanjuju učinkovitost parne akcije glačala. Jednostavno ga uklonite tako da u rezervoar ulijete manju količinu octa i vode, uključite peglu i ostavite da se zagrijava nekoliko minuta.
Okrenite glačalo s licem prema dolje i pustite da tekućina isparava kroz rupe. Na kraju prostor oko rupica dodatno očistite štapićima za uši.Održavanje glačala
Glačalo uvijek mora biti čisto i glatko. Ako osjetite bilo kakvu hrapavost ili ljepljivost s donje strane glačala obavezno ga očistite.
Uzmite mekanu tkaninu, namočite je u sodu bikarbonu i lagano istrljajte površinu. Noževe i slična sredstva za struganje ZABORAVITE jer ćete izgrepsti teflonski dio.
Kako bi smanjili stvaranje kamenca u glačalu i zaštopavanje rupa, koristite isključivo destiliranu vodu. Rupice učinkovito možete očistiti sa higijenskim štapićima za uši.

www.uredsvojdom

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.