srijeda, 25. travnja 2012.

Plastična folija može biti veoma korisna


Plastična folija može biti korisnija nego što mislite. Bilo da se selite, preuređujete stan ili želite sačuvati hranu, folija može poslužiti kao rješenje za svaki kućanski problem, a jedino što vam je potrebno je malo mašte i nekoliko korisnih savjeta.

Plastičnu foliju možete koristiti na razne načine
1. Sačuvajte stvari kod selidbe
Planirate li seljenje dobro razmislite o pakiranju stvari kako ih putem ne bi oštetili. Upravo taj problem riješit ćete folijom. Predmete poput staklenih čaša, suđa i pladnjeva omotajte plastičnom folijom. Ona će ih zaštititi od lomljenja i svi predmeti će ostati na okupu.

2. Nosilo za pakete
Odrežite duži komad folije i čvrsto ga smotajte u konop. Konop sa svake strane omotajte oko paketa, a krajeve zavežite u čvor. Ručke od folije neće se sklizati, vrlo su čvrste i podnose veliku kilažu.

3. Folija čuva vlagu
Krenete li u preuređenje stana što uključuje i farbanje zidova, vrlo je važna priprema. Osim što folijom možete zaštititi kvake na vratima, ona može poslužiti i za omatanje valjka za bojanje zidova. Morate li farbanje nastaviti i sljedeći dan, ne perite valjak već ga omotajte folijom što će sačuvati vlagu i boja će ostati svježa.

4. Dekorirajte svoje zidove
Volite li isprobavati nove stvari i želite originalan uzorak na zidu poslušajte ovaj simpatičan savjet. Veći, lagano nagužvan komad plastične folije naslonite na friško ofarbani zid, pritisnite i odlijepite. Folija će na zidu ostaviti vrlo zanimljiv, asimetričan i originalan uzorak . Postupak ponovite po cijelom ili samo dijelu zida.

5. Napravite mini staklenik
Iskoristite plastičnu foliju kao zaštitu za vaše tek posađeno sjeme. Folijom prekrijte posudu ili vazu u kojoj ste zasadili sjeme što će vašoj budućoj biljčici osigurati dovoljno vlage i topline potrebne za rast. S vremena na vrijeme otkrijte foliju kako ne bi uzgojili i plijesan.

6. Folija za kosu
Folija može biti vrlo korisna i kod beauty trikova. Na opranu, mokru kosu nanesite veliku količinu regeneratora . Kosu dobro omotajte folijom i ostavite da tako odstoji 15 do 30 minuta. Folija će poslužiti kao frizerska hauba, a vaša će kosa ponovno postati meka io sjajna.

relax-forum.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.