nedjelja, 22. travnja 2012.

Kako upotrijebiti kutije, košare i ostalu ambalažu?


Iskoristite trik s košarom Ukrasnu košaru ili kutiju postavite u prostoriju najzakrčeniju neredom, ili blizu nje – obično je to kuhinja ili dnevni boravak. Stvari kojima je inače mjesto u drugim prostorijana, stavite u košaru. Kad god napuštate pretrpanu prostoriju, izvadite predmete iz košare i vratite ih onamo gdje im je mjesto.

Razvrstajte sitne predmete Sve čega imate više od četiri, zahtijeva zasebnu kutiju, npr. baterije, gumbi i laštila za cipele. Iskoristite prazne limene kutije od bombona, oprane plastične kutije od sladoleda i staklenke s na vojnim poklopcima, označite ih i spremite zajedno, u kuhinjski ili kupaonički ormarić.

Postavite tri košare za rublje Jednu za bijelo rublje, jednu za šareno i jednu za rublje koje perete ručno. Prljavu odjeću bacajte u odvojene košare i nećete morati trošiti vrijeme na razvrstavanje prije svakog pranja.

»Udomite« daljinski Jeli i u vašem domu uvijek najteže pronaći daljinski upravljač ? To više ne mora biti tako ako ga budete držali u košarici ili u keramičkoj ili drvenoj posudi, a ne na stolu. Kad tako » udomite « neki predmet, onda znate gdje ćete ga naći i kamo ga odložiti nakon upotrebe. Olovkama, blokovima za pisanje i škarama takoder možete odrediti njihovo posebno mjesto. Neka vam to prijede u naviku i vidjet ćete da ćete sve brže pronalaziti – a stolovi i radne plohe više neće biti pretrpani.

S dječjim stvarima u kašete Uzmite plastične kašete s kotačićima i na kraju dana stavite sve dječje igračke i nered u njih te ih odgurajte iza kauča. Upotrijebite prozirne kašete kako biste vidjeli što se u njima nalazi. Ako ne možete nabaviti prozirne kašete, fotografiju sadržaja kutije zalijepite na poklopac kako bi se vaš mališan snašao gdje što stoji.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.