petak, 27. travnja 2012.

Aluminijska folija može biti vrlo korisna!

Poboljšajte efikasnost radijatora

Na jednostavan način izvući ćete više topline iz radijatora uz isti utrošak energije. Kako? Pronađite ili izrežite karton ili šperploču veličine radijatora i presvucite je alu folijom. Postavite ju između radijatora i zida, a toplina će se od folije odbijati natrag u prostoriju.Zaštitita madraca

Kao roditelji, jednostavno ne možemo odoliti, a da bebu ne dovedemo povremeno u svoj krevet. Vrlo često se zna dogoditi da se beba popiški i eto problema... Postavite nekoliko folija ispod plahte i riješit ćete taj problem.


 “Ispucano” zrcalo

Imate staro, ali vrlo drago zrcalo koje je prepuno napuklina i sjena koje su nastale ljuštenjem pozadinske boje. Problem riješite tako da na pozadinu ogledala postavite sjajnu stranu alu folije (pazite da je ne izgužvate) i sve skupa vratite u okvir i pričvrstite. 


 Naoštrite škare

Alu foliju izrežite na nekoliko traka koje ispresavijajte par puta i zatim to izrežite škarama. Nakon nekoliko rezanja, škare bi trebale biti oštre. Vrlo jednostavno, zar ne?


 S lakoćom premjestite namještaj

Da bi velike i teške komade namještaja lakše gurali s jednog na drugo mjesto, a da ne oštetite parket ili laminat, ispod nogica ormara, stolova, komoda i sl. postavite komade presavinute alu folije. Neka mat strana folije bude okrenuta dolje.


 Baterija gubi kontakt

Ako vam u nekom uređaju baterija gubi kontakt, što je vrlo često nakon duže upotrebe, jednostavno odrežite komadić alu folije, presavinite je nekoliko puta i umetnite između baterije i kontakta kako bi sve učvrstili, a opet omogućili provod struje.


Uvijek čist kamin

Volite se grijati uz kamin, ali vas mrzi čišćenje pepela? Na dno kamina postavite nekoliko debljih alu folija i tek onda slažite drva. Kada drva izgore, samo pokupite foliju i to je to.


ww.uredisvojdom.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.